pantone_color
Цветовете на 2016 година
January 29, 2016
oskar_1
Оскар за V-ray
February 13, 2017
Покажи всички

Цветовете на 2017 година

greenery

Eто ги и тях- цветовете за зимния сезон 2016/2017 !

Сините тонове на морето и небето, тъмносиво, ливадено зелено, изумрудено, тъмнозелено, кралско лилаво, виолетово, коралово розово, цвят на грънчарска глина и петдесет нюанса сиво.

Синьото и зеленото ще се срещат в много и различни нюанси. От хладно бебешко синьо през цвета на водата до петролено и тъмносиньо (все едно е полунощ). Наситени и плътни цветове, които може да видите на дъното на дълбоководните реки. Синьо – зелените тонове са подходящи за спалнята, защото действат много отпускащо и успокояващо.
Lush Meadow (тучна ливада) напомня на пищна пролетна поляна. Той е едновременно уникален и универсален.

Airy blue (въздушно син) носи в себе си спокойствие.

Sharkskin (кожа на акула) е сивото, което ни дава чувство за стабилност. Идеален е, ако търсите сдържан и класически стил в интериора.

Riverside (крайбрежна алея) – другия абсолютен фаворит за есенно-зимния сезон. Това е просто един тъмно син цвят с лека мъгла. Красив, неподвластен на времето и в различни нюанси на сиво-синьо, той е задължителният цвят в интериора за следващата година.

Warm Taupe (топло сиво-кафяв). Независимо от факта, че този цвят  буквално се превежда като „топло сиво“ или „сиво-кафяво“, той  не е тъмен или безличен. Той може да играе така важната поддържаща роля на някои от ярките фаворити.

Aurora Red (червена Аврора) – наситено червен, почти класически, който се откроява от останалата част на актуалната палитра.

Dusty-cedar излъчва доверие и топлина.

И все пак какъв е избора на специалистите от цветната индустрия за цялата 2017 -та година?

PPG са готови  с избора си  –  „Violet Verbena“  – нежен и пoeтичeн, нo мoжe дa дoнece и xapмoния, миг нa oтдиx.

Веnјаmіn Мооrе определиха – “Ѕhаdоw“.

Eлън О’Nеіll – твopчecĸи диpeĸтop на Веnјаmіn Мооrе посочи: „Cянĸaтa e мaйcтop нa aтмocфepaтa. Toвa e цвят, ĸoйтo нaпoмня зa минaлo, нo тoй мoжe дa бъдe и eдин cъвpeмeнeн цвят – eднo ĸaтeгopичнo и yвepeнo изявлeниe “

2017-та ще бъде годината на зеленото, казват от гиганта Pantone.

Следващите месеци все по-често около нас би трябвало да виждаме животворното зелено.

Името на  точният нюанс е greenery – жълто-зелен тон, който напомня зелинината през пролетта, асоциираме го с думи като възраждане, освежаване, подновяване…

2016-та беше незабравима политическа година.

Brexit, терора и миграцията, избора на Тръмп, фалшиви новини във Facebook  предизвикаха съмнение в демокрацията. Дигиталния свят и  разширената реалност в социалните медии доведоха до предпазливост.   Кое е истина?

Обществото е жадно за сурова емоция и нефилтрираното съвършенство на природата.

Затова през  2017-та ще видим желание за автентичност и простота в новите дизайнерски тенденции. Животът се завръща!

Свеж и пикантен жълто-зелен тон ще доминира в  модата и интериорния дизайн.

И понеже цветът е труден за комбиниране, може би съвсем естествено ще се използва в комбинация с богати и земни  цветове, наситени с характер!

Ще има зелени стени, дивани в каки, маслено-зелени възглавнички и ред други акценти в една среда, която имат място още нюанси на тухлено-червено, кестеняво-кафяво и въгленово сиво.

zima-2016-2017-a zima-2016-2017greenery-2greenery-1taupepetroleno Ѕhаdоw-1