barcelona
Ikibana Paral в Барселона
June 10, 2014
bloga
Площад “Централен”
July 3, 2014
Покажи всички

Пловдив е дизайн

nomad

One Design Week е  фестивал за дизайн и визуална култура.

През юни 2014г  Пловдив  има честта да бъде домакин на много събития със свободен достъп на публика – изложби, дискусии, творчески работилници, детска програма, филми, книги, партита.

Мотото на това издание е „НОМАД“

„Всички сме номади. Днес, въоръжени с безжични компютри и телефони, ние сме навсякъде и по всяко време. У дома сме, щом влезем в световната мрежа. Тази свобода ни дава импулси за непрекъснато движение, за живот в постоянна готовност за преместване – ново жилище, нов град, нова държава… нов континент. Този номадски живот се отразява на начина, по който изглеждат домовете и работните ни места, на храната, която консумираме, на социалните ни контакти и средствата за комуникация, на начина, по който почиваме.“    …се казва в Манифеста на      One Design Week

Интересно, което ви предлагаме  да видите?

ABSOLUT конкурс за лого на Капана

– ПРОЕКТИ ЗА ЛОГО   – ИЗЛОЖБА

Най-добрите 20 проекта ще бъдат показани в изложба на главната пешеходна улица в Пловдив. Тя е резултат от международния конкурс, организиран от ONE DESIGN WEEK, община Пловдив и ABSOLUT VODKA.

ул. Княз Александър I
20 юни—6 юли

Представяне на изложбата:

27 юни 10:30ч., ул. Княз Александър I, между ул. Ген Гурко и ул. Гладстон

Парти:

27 юни 19:00ч., Lounge Zone, ул. Константин Стоилов 30, Капана

ОСВЕТИ МЕ

– ОСВЕТЛЕНИЕ, ТЕХНОЛОГИЯ- НОРВЕГИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ИСЛАНДИЯ, ШВЕЦИЯ

– ОБЩ ПРОЕКТ / ИЗЛОЖБА- КАПАНА

Поканените студия ще работят заедно десет дни преди старта на фестивала. Използвайки материали на място, те ще създат изложба, която ще е готова заразглеждане в края на юни в    Пловдив. Изложбата може да сесъстои от завършени осветителни тела или прототипи на            такива,от намеси в публичното пространство до иновативен джобен фенер или улична лампа

ул. Магура 5, Капана
20—29 юни, 11:00—19:00

ДИЗАЙН БАЗАР

– ПО НЕЩО ЗА ВСЕКИ   – АКЦИЯ

Дизайн базарът на ONE DESIGN WEEK 2014 ще предложи по нещо за всички възрасти и стилове и ще ви срещне лично, в непринудена неделна обстановка в квартал Капана, с български дизайнери, дизайн магазини и онлайн платформи, които на място ще продават специално подбрани за случая продукти.

ПАРТИДА 4

– ПРОДУКТОВ ДИЗАЙН   – БЪЛГАРИЯ   – СБОРНА ИЗЛОЖБА

Една от целите на фестивала ONE DESIGN WEEK е да подкрепя постиженията на българските дизайнери, като им дава възможност да покажат своите най-нови разработки.

Посетителите на Партида 4 ще видят мобилна кухня от пазарски колички, метален стол, лампи от духано стъкло, мебели на пъзел принцип, велосипед на една гума, мултифункционална етажерка на колела, диван, който става на маса, и стол, който става на бюро, лонгборд, дървени играчки и всякакви други изненади.

Тютюнев склад
ул. Екзарх Йосиф 14

20—29 юни, 11:00—19:00 (Пн—Нд)
Представяне
25 юни, 19:00