greenery
Цветовете на 2017 година
January 11, 2017
Покажи всички

Оскар за V-ray

oskar_1

V-Ray има широко приложение в архитектурните проекти, интериорния и продуктов дизайн, рекламата, компютърните  игри и навсякъде където 3D -визуализацията се използва.

Владимир Койлазов беше отличен от Академията за цялостен принос за развитето на киноиндустрията с Оскар за  „Оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray”

Софтуерната програма V-Ray, разработена от българите в Chaos Group, е определена като усъвършенстваща 3D визуализациите в киното. Технологията се използва от творци и дизайнери да създават фотореалистични изображения, неразличими от истинските.

“Аватар”, “Игра на тронове”(GameofThrones), „Доктор Стрейндж” (DoctorStrange), „Дедпул” (Deadpool), “300” и стотици други филми са създадени със софтуера на Владимир Койлазов.

Бих искал да използвам възможността да благодаря на всички от екипа ни, с които през годините създадохме и усъвършенствахме V-Ray и без чиито усилен труд нямаше да постигнем този успех”, сподели Койлазов, главен технически директор и съосновател на софтуерната компания ChaosGroup.

 „Огромна чест е да бъдем избрани за тази награда сред толкова достойни кандидати”, каза Петър Митев, изпълнителен директор и съосновател на компанията.

ChaosGroup е основана през 1997 година от двамата, които по това време са студенти в Софийски университет. В стремежа си да намерят продукт, който да реши някои проблеми на софтуера и хардуера в областта на 3D и анимационните услуги по това време, през 2002 година излиза и първата версия на V-Ray за платформата Autodesk 3ds Max. Чрез продуктa V-Ray компанията се превръща в световен лидер в сектора за 3D визуализиране и компютърна графика.

Софтуера  на Владимир Койлазов превръща компютърния модел във фотореалистично изображение. За дългогодишния си труд казва скромно: “15 години пот и сълзи дават резултат, някой е забелязал”. И още: “Никога не съм имал илюзии, че съм кой знае какво, но пък общо взето знаех, че каквото искам да направя, ако имам достатъчно време, ще го направя”

От социалната мрежа:

„Първите българи с Оскар! Те пишат история!“

„Горда съм за тези момчета, за пътя, за борбата, за постиженията…заслужена оценка…Има  и такива българи!“

„Българският принос в историята на кино изкуството беше оценено на най-високо ниво! Поздравления и благодарим за страхотния продукт!“

Присъединяваме се и ние от VEA Design!

Поздравления и благодарим за V-Ray!

 

oskar_2